Kako izabrati idealnu glazbu za vjenčanje?

Objavio admin u Dan iz snova

Prije same ceremonije vjenčanja, u Hrvatskoj je običaj pozvati tamburaše koji su zaduženi za podizanje atmosfere i zabavljanje gostiju. Posebnu pozornost valjalo bi obratiti na odabir pjesme za ulazak ili izlazak s procesije vjenčanja, ulazak u dvoranu, prvi ples, rezanje torte, bacanje buketa i slično. Odabir glazbe može biti vaš osobni izričaj, birajte pjesme koje vas podsjećaju na značajne životne trenutke.

Ako imate nadarenog prijatelja ili člana obitelji, pitajte ih za solo instrumentalnu ili vokalnu izvedbu. Na taj način uključit ćete svoje najbliže u ceremoniju te ćete unijeti dodatnu čar. Dolazak u salu označava početak proslave. Ovdje odluka najčešće pada na bend ili na DJ-a. Za bend ćete morati izdvojiti više novca jer  se radi o skupini ljudi koja animira goste cijelu večer. S druge strane, DJ je jeftiniji te omogućuje veću fleksibilnost pri odabiru pjesama.

Pokušajte personalizirati svadbu, na kraju pozivnicu napišite rečenicu: Plesat ću ako bude svirala pjesma ___________________ . Na taj način svakoga možete razveseliti jednom pjesmom po odabiru! Također, pokušajte razmisliti o starosnoj strukturi gostiju. Radi li se pretežno o starijoj populaciji, DJ i popularna glazba neće ih previše uveseliti. Isto tako, mlade goste neće veseliti stari hitovi Vinka Coce. Preporuka je stoga napraviti kompromis; do ponoći se primjerice odlučite za hitove pogodne za starije goste i djecu,  a iza ponoći si možete dati oduška s popularnom glazbom.

***Nešto za kraj***

I na kraju, ne zaboravite kako nitko ne mari za odabir liste pjesama koliko vi!